baka baka liten kaka
Idag har vi varit i skolan och haft lektion i Advanced Visual Creativity, där vi avslutade vår sista kroki-lektion i den kursen. Nästa tisdag förväntas arbeta med våra Personal Projects! spännande! Annars kan man väl konstatera att hösten verkligen har slagit till här i Skottland... Det regnar mest hela tiden och vi börjar bli oroliga för att det ska vara sånt här ruskväder ända till jul. Vart ska våra julkänslor bli av då....?!
För att värma våra arma kroppar bakade jag(Sanna) och Jessica scones nu ikväll, riktigt smarrigt! (trots både glutenfritt mjöl och laktosfria produkter!)
Klassiska scones, Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!
Du behöver:
Receptet är för 4 personer.
Gör såhär:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!
För att värma våra arma kroppar bakade jag(Sanna) och Jessica scones nu ikväll, riktigt smarrigt! (trots både glutenfritt mjöl och laktosfria produkter!)
För er som är sugna på Scones i höstrusket kommer här receptet:
Klassiska scones, Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!
Du behöver:
Receptet är för 4 personer.
- 3 dl mjölk (alt. soyamjölk)
- 100 gram smör (alt. laktosfritt smör)
- 7-8 dl vetemjöl (alt.glutenfritt mjöl)
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- liten del russin och valnötter
Gör såhär:
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa. Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel. Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!
Lycka till!
Vi hälsar från Skottland!
Trackback